İl Sağlık Müdürlüğünce konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimine entegre olarak Evde Palyatif Bakım Hizmetleri Mobil Ekipleri’nin Eylül ayı itibarıyla kurulduğu hatırlatılarak, bu mobil ekiplerin Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi koordinasyonunda hizmet verdiği belirtildi.

Öte yandan Evde Sağlık Mobil Ekipleri tarafından da Akılcı İlaç Kullanımı Eğitimi verilmeye başlandığı bildirildi.

Açıklamada, “Müdürlüğümüze bağlı T.C. Sağlık Bakanlığı Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri birimine entegre olarak Akılcı İlaç Kullanımı Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında haftada bir gün Evde Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Merkezi koordinasyonunda hizmet vermeye başlamış olup, hastalara akılcı ilaç kullanımı konusunda bilgilendirme yapmaktadır.” denildi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim